Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Alalinhorn in Alphubel

Odhod:   petek, 19. avgust 2016 [ 23:00 ]
Prihod:   nedelja, 21. avgust 2016
Trajanje:   3 dni
Težavnost:   Zelo zahtevna
Alalinhorn (4027m) in Alphubel (4206m)

Dvodnevna gorniška tura - Alalinhorn (4027m), Alphubel (4206m) - Lep dosotop do izhodišča - Edinstven vzpon v osrčju Peninskih Alp
- Prvovrstna izkušnja v ledeniškem svetu Alp - Prelep razgled na Monte Roso ter Materhorn
Podali se bomo nad dolino Saas Feeja, elitnega švicarskega letovišča in v enem samem dnevu osvojili kar dva vrhova višja od 4000m. Da pa dan ne bo prenaporen, si bomo dolg pristop in sestop udobno skrajšali z zobato železnico ter žičnico.

Podrobni program
PROGRAM:
1.dan:
Odhod iz Ormoža v zgodnjih jutranjih urah, prihod v Saas Fee ob 12 uri. Z zobato železnico do Fellskinn (2991m) in dostop do koče Brittania Hutte (3030m) (40 min vzpona).
2.dan:
Vzpon na vrh Allalinhorna (4-5 ur), po grebenu čez Feejoch in Alphubeljoch na vrh Alphubel (2-3 ure vzpona) in sestop nazaj do Metro Alpin (2 ure) ter vožnja v Saas Fee. Sprehod po Saas Feeju, zvečer vožnja proti domu.
Oprema
Obvezna tehnična oprema
zaščitna čelada; plezalni pas, najlonski trak 120cm,vponka z matico,lahek nahrbtnik 45 L,dobro uhojeni visoki gorski čevlji, dereze, cepin, pohodne palice,gamaše

Osebna oprema
potovalka za shranjevanje rezervne obleke, ki ostane v dolini čutara, termos steklenica
denar in dokumenti - izkaznica PZS
očala z dobro zaščito proti soncu
smučarska očala
termoperilo z dolgimi rokavi
srajca ali puli na zadrgo
nogavice (pohodne)
termoflis ali pulover
nepremočljiva vetrovka ter vetrne hlače
kapa in podkapa
rokavice ter zaščita za veter
čelna svetilka
Prijave do 02.08.2016.
Predhodna udeležba na zimskih oziroma ledeniških turah društva.Več informacij pri vodniku ture Marjanu Kukovec 041698741!
Cena: prevoz- ccal: 130€ in železnica,koča-polpenzion!

Raduha iz Loke
Črni vrh na Pohorju
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
Ob Svečnici na Ivanjščico
Viševnik -2050m
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Letni občni zbor

Antonov pohod 2018
Dražgoše iz PASJE RAVNI
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Lunin pohod
Novoletni pohod
Zimski vspon na Stolpnik
Debela peč
Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu

Italijanski pregovor
V miru mladi pokopavajo starce, v vojni starci pokopavajo mlade.

Sokrat
Zdaj je pa čas, da gremo, jaz v smrt, vi v življenje. A kateri gremo v boljše, je vsakomur prikrito razen bogu.