Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Grossglockner

Odhod:   sobota, 27. avgust 2016 [ 05:00 ]
Prihod:   nedelja, 28. avgust 2016
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Zelo zahtevna
Veliki Klek

Veliki Klek je najvišja gora Avstrije in najvišja gora v Alpah vzhodno od Brenerskega prelaza. Njegova relativna višina je za Mont Blancom druga najvišja v Alpah. Veliki Klek leži na meji med Koroško in vzhodno Tirolsko.
Groβglockner ali po naše Veliki Klek je z višino 3798 m najvišja gora Avstrijskih Visokih Tur. Večkrat tudi rečemo da je Veliki Klek na pol Slovenska najvišja gora. Slovenski alpinist Valentin Stanič je leta 1800 opravil prvi solo vzpon na vrh gore, le dan za prvopristopniki. Ime največjega ledenika pod Veliki Klekom – Pasterze – pa je le popačenka za slovensko besedo Pastirica.

Nadmorska višina: 3.798 m

Relativna višina vrha: 2.423 m

Datum prvega pristopa: 28. julij 1800

Prvi pristop: Martin Klotz, Martin Reicher, Sepp Klotz, Matthias Hautzendorfer

Grossglockner

Podrobni program

PROGRAM:

1.dan:

Odhod iz Ormoža iz pred planinske sobe na Vrazovi 12 v jutranjih urah.
Po 6 urah vožnje bomo prispeli do našega izhodišča, gorske vasice Kals. Po približno dveh kilometrih vijugaste gorske ceste pridemo do velikega parkirišča pri Locknerhause (1984 m).
Ob lepem vremenu lahko že od tu vidimo vrh Grossglocknerja, ki se dviguje skoraj dvatisoč metrov nad nami.
Pot nas vodi najprej po lepo speljani in položni poti do Locknerhaus (2241 m). Do tu je slaba ura hoje. V nadaljevanju je pot bolj strma in po slabih dveh urah hoje pridemo do Studl - Hutte (2801 m) z zanimivo valjasto obliko - od tod ime "Štrudl"?

2.dan:

Zjutraj sledi najprej prečenje ledenika - na koncu pa pridemo do skalne stene, kjer vodi zahtevna pot po klinih in jeklenicah.
Po treh urah hoje nas pot pripelje skoraj do vrat najvišje koče, Erzherzog-Johann Hutte (3454 m). Ker je koča na stičišču poti (naše in tiste iz Helligenbluta) je v njej vedno veliko gornikov željnih vzpona na vrh. Po kratkem postanku nadaljujemo pot proti vrhu, do katerega nas loči še 400 višinskih metrov. Pot se prične na snežišču takoj za kočo. Najprej po grebenu na vrh t.i. Malega Gloccknerja, ki je predvrh velikemu od katerega nas loči le še majhen spust v sedelce in nato še slabih 50 metrov na sam vrh Grossglocknerja (3798m),; vse skupaj cca. 5 -6 ur vzpona. Sledi sestop do koče Studl-hutte in nazaj po isti poti do izhodišča, 3-4 ure sestopa. Vožnja proti domu in prihod v poznih večernih urah. Vse skupaj 1800 metrov višinske razlike.

Ob polni luni Božični izlet na Goričko
Boč
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Dražgoše iz PASJE RAVNI
LETNI OBČNI ZBOR
GROSSGLOKNER
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI

Dobrač 2166 m
Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Soriška planina
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Montaž, Viš

Več je vredno to, kar je narejeno, kot to, kar je napisano.
Plus actum quam scriptum valet.

Adolf Hitler
Kakšna sreča za voditelje, da ljudje ne mislijo.