Prestavitev izleta Izlet Kopitnik (z vlakom): Na osnovi priporočil za zmanjšanje tveganj za okužbo s korona virusom, odpovedujemo izlet. Če se bodo stvari umirile, bomo izlet predvidoma izvedli 6. junija 2020.
Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.

Grossglockner

Odhod:   sobota, 17. avgust 2019 [ 03:00 ]
Prihod:   nedelja, 18. avgust 2019
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Zelo zahtevna
Veliki Klek

Veliki Klek je najvišja gora Avstrije in najvišja gora v Alpah vzhodno od Brenerskega prelaza. Njegova relativna višina je za Mont Blancom druga najvišja v Alpah. Veliki Klek leži na meji med Koroško in vzhodno Tirolsko.
Groβglockner ali po naše Veliki Klek je z višino 3798 m najvišja gora Avstrijskih Visokih Tur. Večkrat tudi rečemo da je Veliki Klek na pol Slovenska najvišja gora. Slovenski alpinist Valentin Stanič je leta 1800 opravil prvi solo vzpon na vrh gore, le dan za prvopristopniki. Ime največjega ledenika pod Veliki Klekom – Pasterze – pa je le popačenka za slovensko besedo Pastirica.
TEŽAVNOST:
Zahtevna visokogorska ledeniška tura.
Časi:
Erzherzog-Johann-Hütte-vrh 1,5 h, 350 m Vrh-Lucknerhaus 5 h, 1900 m
Potrebna oprema: Vrv za hojo po ledeniku, pas, čelada, dereze, cepin, velika mera potrpežljivosti za srečevanje navez na vrhu

PRIMERNOST:
Za gornike z dobro fizično pripravljenostjo, ter znanje uporabe cepina in derez.

Nadmorska višina: 3.798 m

Relativna višina vrha: 2.423 m

Datum prvega pristopa: 28. julij 1800

Prvi pristop: Martin Klotz, Martin Reicher, Sepp Klotz, Matthias Hautzendorfer

Grossglockner

Podrobni program

PROGRAM:

1.dan:

Odhod v SOBOTO 17.08.2019 iz pred planinske sobe na Vrazovi 12 v Ormožu ob 4:00!
Po 6 urah vožnje bomo prispeli do našega izhodišča, gorske vasice Kals. Po približno dveh kilometrih vijugaste gorske ceste pridemo do velikega parkirišča pri Locknerhause (1984 m).
Ob lepem vremenu lahko že od tu vidimo vrh Grossglocknerja, ki se dviguje skoraj dvatisoč metrov nad nami.
Pot nas vodi najprej po lepo speljani in položni poti do Locknerhaus (2241 m). Do tu je slaba ura hoje. V nadaljevanju je pot bolj strma in po petih urah hoje nas pot pripelje skoraj do vrat najvišje koče, Erzherzog-Johann Hutte (3454 m).

2.dan:

Zjutraj sledi vspon , pot se prične na snežišču takoj za kočo,na vrh in povratek po isti poti v dolino. -- po grebenu na vrh t.i. Malega Gloccknerja, ki je predvrh velikemu od katerega nas loči le še majhen spust v sedelce in nato še slabih 50 metrov na sam vrh Grossglocknerja (3798m),; vse skupaj cca. 1,5 -2 ur vzpona. Sledi sestop do koče Studl-hutte in nazaj po isti poti do izhodišča, 3-4 ure sestopa. Vožnja proti domu in prihod v poznih večernih urah. Vse skupaj 1800 metrov višinske razlike. Časi:
Erzherzog-Johann-Hütte-vrh 1,5 h, 350 m
Vrh-Lucknerhaus 5 h, 1900 m

Lunin pohod na Ravno Goro
Greben Devic na Dleskovški planoti
Tabor mladih planincev pri Veliki Nedelji
Kolesarjenje po Dravski kolesarski poti od Toblacha
Logarska dolina - Dom pod Storžičem
Sedmera Jezera-Lepo Špičje
Skuta
Kot-Vrbanove špice-Rjavina-Kot
41. poletni tabor za osnovno in srednješolce
Triglav (Čez Prag)

Golica
Med goricami od Osnovne šole v Ivanjkovcih čez Cerovec Stanka Vraza na Jeruzalem Mali Brebrovnik,Svetinje do Ivanjkovec
Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč
Kolesarjenje po OPP
Begunjščica, Spodnji Plot
Korčula
Krim
Kolesarjenje Ormož-Koprivnica-Ormož (ob Dravi)
Gore nad Pokljuko
Glinščica(Jezero–Stena–Botač–Socerb–Dolga krona)

Ne bodi tujcu služabnik, če si lahko svoj gospodar.
Alterius non sit, qui suus esse potest.

Samuel Johnson
Ena slabost vina je tudi ta, da človek začne zamenjavati misli z besedami.