Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Grossglockner

Odhod:   sobota, 27. avgust 2016 [ 05:00 ]
Prihod:   nedelja, 28. avgust 2016
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Zelo zahtevna
Veliki Klek

Veliki Klek je najvišja gora Avstrije in najvišja gora v Alpah vzhodno od Brenerskega prelaza. Njegova relativna višina je za Mont Blancom druga najvišja v Alpah. Veliki Klek leži na meji med Koroško in vzhodno Tirolsko.
Groβglockner ali po naše Veliki Klek je z višino 3798 m najvišja gora Avstrijskih Visokih Tur. Večkrat tudi rečemo da je Veliki Klek na pol Slovenska najvišja gora. Slovenski alpinist Valentin Stanič je leta 1800 opravil prvi solo vzpon na vrh gore, le dan za prvopristopniki. Ime največjega ledenika pod Veliki Klekom – Pasterze – pa je le popačenka za slovensko besedo Pastirica.

Nadmorska višina: 3.798 m

Relativna višina vrha: 2.423 m

Datum prvega pristopa: 28. julij 1800

Prvi pristop: Martin Klotz, Martin Reicher, Sepp Klotz, Matthias Hautzendorfer

Grossglockner

Podrobni program

PROGRAM:

1.dan:

Odhod iz Ormoža iz pred planinske sobe na Vrazovi 12 v jutranjih urah.
Po 6 urah vožnje bomo prispeli do našega izhodišča, gorske vasice Kals. Po približno dveh kilometrih vijugaste gorske ceste pridemo do velikega parkirišča pri Locknerhause (1984 m).
Ob lepem vremenu lahko že od tu vidimo vrh Grossglocknerja, ki se dviguje skoraj dvatisoč metrov nad nami.
Pot nas vodi najprej po lepo speljani in položni poti do Locknerhaus (2241 m). Do tu je slaba ura hoje. V nadaljevanju je pot bolj strma in po slabih dveh urah hoje pridemo do Studl - Hutte (2801 m) z zanimivo valjasto obliko - od tod ime "Štrudl"?

2.dan:

Zjutraj sledi najprej prečenje ledenika - na koncu pa pridemo do skalne stene, kjer vodi zahtevna pot po klinih in jeklenicah.
Po treh urah hoje nas pot pripelje skoraj do vrat najvišje koče, Erzherzog-Johann Hutte (3454 m). Ker je koča na stičišču poti (naše in tiste iz Helligenbluta) je v njej vedno veliko gornikov željnih vzpona na vrh. Po kratkem postanku nadaljujemo pot proti vrhu, do katerega nas loči še 400 višinskih metrov. Pot se prične na snežišču takoj za kočo. Najprej po grebenu na vrh t.i. Malega Gloccknerja, ki je predvrh velikemu od katerega nas loči le še majhen spust v sedelce in nato še slabih 50 metrov na sam vrh Grossglocknerja (3798m),; vse skupaj cca. 5 -6 ur vzpona. Sledi sestop do koče Studl-hutte in nazaj po isti poti do izhodišča, 3-4 ure sestopa. Vožnja proti domu in prihod v poznih večernih urah. Vse skupaj 1800 metrov višinske razlike.

Raduha iz Loke
Črni vrh na Pohorju
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
Ob Svečnici na Ivanjščico
Viševnik -2050m
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Letni občni zbor

Antonov pohod 2018
Dražgoše iz PASJE RAVNI
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Lunin pohod
Novoletni pohod
Zimski vspon na Stolpnik
Debela peč
Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu

Starost se pritihotapi neopazno.
Obrepit non intellecta senectum.

John F. Kennedy
Danes smo na robu nove meje.