Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Ferata Spodnji plot - Zelenica

Odhod:   sobota, 14. maj 2016 [ 17:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Po ferati Spodnji plot-Zelenica

Zaradi napovedanega slabega vremena bo tura na Zelenico naslednjo nedeljo to je 22.05.2016!!
Prosimo za razumevanje!!

Vodniki društva!
I>

Zelenica ima od leta 2015 novo pridobitev - učno zelo zahtevno zavarovano plezalno pot in športno ferato v Spodnjem plotu na Zelenici. Novo ferato je zgradilo Planinsko društvo Tržič
Novo urejeno območje (zavarovana plezalna pot, plezalne smeri, urejena sidrišča in delovišča, enostaven dostop,..) v 90 metrski južni steni Spodnjega plota v neposredni bližini doma na Zelenici omogoča najrazličnejša izobraževanja in usposabljanja s področja gorništva, vodništva, alpinizma, gorskega reševanja.
učna zelo zahtevna zavarovana plezalna pot (113 m, D): po najnovejših standardih in z najkvalitetnejšimi materiali opremljena Učna zavarovana plezalna pot srednje zahtevnosti, dolžina 113 m, težavnost D (8 m, ostalo lažji odseki do B/C). Speljana je prek navpične stene prek naravnih prehodov različnih oblik (kamin, stolp, plošče, poči, grede ...), brez dodatnih umetnih stopov, zelo primerna za usposabljanja.

Zelo lepa, vzorno opremljena ferata. Iz Ljubelja se bomo po lahki poti vzpeli pod južno steno Spodnjega plota.
Sledil bo vzpon na vrh po športni ferati E težavnosti, dolžine 75 m, ki je trenutno najtežja v Sloveniji.
Sestopili bomo po učni ferati D, 113 m.
Na Ljubelj se bomo vrnili po lahki poti mimo doma na Zelenici.

Število prijav je omejeno, ker je vsak udeleženec posebej dodatno varovan z vrvjo!

V primeru slabega vremena bo tura prestavljena ali odpovedana en dan pred izvedbo.

Predno kot začnemo po visokogorju se preizkusimo na naši novi ferati na Zelenici.
Odhod iz Ormoža v soboto popoldne, prespimo v koči na Zelenici in naslednji dan krajše usposablanje in vspon po ferati.
vrnitev domov okrog 20 ure.
Prevoz: kombi
Cena: prenočišče in prevoz ccal: 40€ .
Prijave obvezna do srede.
Turo vodijo: Berghaus Damjan,Mertuk Jure in Kukovec Marjan

FERATA ZELENICA

Raduha iz Loke
Črni vrh na Pohorju
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
Ob Svečnici na Ivanjščico
Viševnik -2050m
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Letni občni zbor

Antonov pohod 2018
Dražgoše iz PASJE RAVNI
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Lunin pohod
Novoletni pohod
Zimski vspon na Stolpnik
Debela peč
Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu

Nič ni tako nujno kot zdravilo.
Nulla res tam necessaria est quam medicina.

Cicero
Kot postaja vino s starostjo boljše, morajo biti stara prijateljstva najlepša.