izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Ferata Spodnji plot - Zelenica

Odhod:   sobota, 14. maj 2016 [ 17:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Po ferati Spodnji plot-Zelenica

Zaradi napovedanega slabega vremena bo tura na Zelenico naslednjo nedeljo to je 22.05.2016!!
Prosimo za razumevanje!!

Vodniki društva!
I>

Zelenica ima od leta 2015 novo pridobitev - učno zelo zahtevno zavarovano plezalno pot in športno ferato v Spodnjem plotu na Zelenici. Novo ferato je zgradilo Planinsko društvo Tržič
Novo urejeno območje (zavarovana plezalna pot, plezalne smeri, urejena sidrišča in delovišča, enostaven dostop,..) v 90 metrski južni steni Spodnjega plota v neposredni bližini doma na Zelenici omogoča najrazličnejša izobraževanja in usposabljanja s področja gorništva, vodništva, alpinizma, gorskega reševanja.
učna zelo zahtevna zavarovana plezalna pot (113 m, D): po najnovejših standardih in z najkvalitetnejšimi materiali opremljena Učna zavarovana plezalna pot srednje zahtevnosti, dolžina 113 m, težavnost D (8 m, ostalo lažji odseki do B/C). Speljana je prek navpične stene prek naravnih prehodov različnih oblik (kamin, stolp, plošče, poči, grede ...), brez dodatnih umetnih stopov, zelo primerna za usposabljanja.

Zelo lepa, vzorno opremljena ferata. Iz Ljubelja se bomo po lahki poti vzpeli pod južno steno Spodnjega plota.
Sledil bo vzpon na vrh po športni ferati E težavnosti, dolžine 75 m, ki je trenutno najtežja v Sloveniji.
Sestopili bomo po učni ferati D, 113 m.
Na Ljubelj se bomo vrnili po lahki poti mimo doma na Zelenici.

Število prijav je omejeno, ker je vsak udeleženec posebej dodatno varovan z vrvjo!

V primeru slabega vremena bo tura prestavljena ali odpovedana en dan pred izvedbo.

Predno kot začnemo po visokogorju se preizkusimo na naši novi ferati na Zelenici.
Odhod iz Ormoža v soboto popoldne, prespimo v koči na Zelenici in naslednji dan krajše usposablanje in vspon po ferati.
vrnitev domov okrog 20 ure.
Prevoz: kombi
Cena: prenočišče in prevoz ccal: 40€ .
Prijave obvezna do srede.
Turo vodijo: Berghaus Damjan,Mertuk Jure in Kukovec Marjan

Kolesarjenje po OPP
Velika Planina

Italijanski pregovor
Sod vina zmore več čudežev kot cerkev, polna svetnikov.

Isaac Newton
Če sem videl dlje, je to zato, ker sem stal na ramenih Velikanov.