Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Ferata Spodnji plot - Zelenica

Odhod:   sobota, 14. maj 2016 [ 17:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Po ferati Spodnji plot-Zelenica

Zaradi napovedanega slabega vremena bo tura na Zelenico naslednjo nedeljo to je 22.05.2016!!
Prosimo za razumevanje!!

Vodniki društva!
I>

Zelenica ima od leta 2015 novo pridobitev - učno zelo zahtevno zavarovano plezalno pot in športno ferato v Spodnjem plotu na Zelenici. Novo ferato je zgradilo Planinsko društvo Tržič
Novo urejeno območje (zavarovana plezalna pot, plezalne smeri, urejena sidrišča in delovišča, enostaven dostop,..) v 90 metrski južni steni Spodnjega plota v neposredni bližini doma na Zelenici omogoča najrazličnejša izobraževanja in usposabljanja s področja gorništva, vodništva, alpinizma, gorskega reševanja.
učna zelo zahtevna zavarovana plezalna pot (113 m, D): po najnovejših standardih in z najkvalitetnejšimi materiali opremljena Učna zavarovana plezalna pot srednje zahtevnosti, dolžina 113 m, težavnost D (8 m, ostalo lažji odseki do B/C). Speljana je prek navpične stene prek naravnih prehodov različnih oblik (kamin, stolp, plošče, poči, grede ...), brez dodatnih umetnih stopov, zelo primerna za usposabljanja.

Zelo lepa, vzorno opremljena ferata. Iz Ljubelja se bomo po lahki poti vzpeli pod južno steno Spodnjega plota.
Sledil bo vzpon na vrh po športni ferati E težavnosti, dolžine 75 m, ki je trenutno najtežja v Sloveniji.
Sestopili bomo po učni ferati D, 113 m.
Na Ljubelj se bomo vrnili po lahki poti mimo doma na Zelenici.

Število prijav je omejeno, ker je vsak udeleženec posebej dodatno varovan z vrvjo!

V primeru slabega vremena bo tura prestavljena ali odpovedana en dan pred izvedbo.

Predno kot začnemo po visokogorju se preizkusimo na naši novi ferati na Zelenici.
Odhod iz Ormoža v soboto popoldne, prespimo v koči na Zelenici in naslednji dan krajše usposablanje in vspon po ferati.
vrnitev domov okrog 20 ure.
Prevoz: kombi
Cena: prenočišče in prevoz ccal: 40€ .
Prijave obvezna do srede.
Turo vodijo: Berghaus Damjan,Mertuk Jure in Kukovec Marjan

FERATA ZELENICA

Ob polni luni Božični izlet na Goričko
Boč
LETNI OBČNI ZBOR
GROSSGLOKNER
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI

Dobrač 2166 m
Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Soriška planina
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Montaž, Viš

Nemški pregovor
Kdor gre po dobri poti, bo hitro dobil sopotnike.

Jonathan Swift
Noben moder človek si ne želi biti mlajši.