izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Goli vrh (1787m)

Odhod:   nedelja, 13. marec 2016 [ 05:00]
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik
Goli vrh (1787 m)

Pred odhodom v hribe preverite vremenske in snežne razmere ter stanje planinskih poti. Svoje aktivnosti prilagodite temu in svoji psihofizični pripravljenosti!

Vrh leži na državni meji, na severni strani so pred več kot sto leti kopali železno rudo. Pot na ta lahko dostopen vrh se začne pri Planšarskem jezeru.
Lep, samostojen in osamljen, niti dva tisoč metrov visok ponuja čudovit razgled na Jezersko in na ostenje Makekove in Ravenske Kočne. Posebno lepo je videti malo Planšarsko jezero in z jesenovimi nasadi razmejene kmetije okrog stare cerkve Sv. Andreja. Lahek dostop, lep vrh in prostrani razgledi vabijo k obisku tako mlade kot tudi manj izurjene planince.

Grossglokner
Lunin pohod: Ormož-Ivanjkovci-Mali Brebrovnik-Jeruzalem-Ivanjkovci
Škrlatica
Velika in Mala Ponca in Mangart iz Belopeških jezer
Poletni tabor v Trenti
Eiger-Jungfrao-Monsch
Triglav čez Prag
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
Aktivni konec tedna

Tabor mladih planincev v Središču ob Dravi
Kukova špica, 2427 m, Škrnatarica - Dovški križ, 2542 m
Okoli Blatnega jezera
Javornik nad Črnim vrhom
Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč
Golica
Golte
Ob Muri
Kolesarjenje po OPP
Velika Planina

Mere se drži, mera je najboljša v vsaki stvari.
Mensuram serva, modus in re est optimus omni.

Albert Einstein
Verovanje v zunanji svet, ki je neodvisen od opazujočega subjekta, je temelj naravoslovnih znanosti.