Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Mala Mojstrovka

Odhod:   nedelja, 3. april 2016 [ 04:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik

Mala Mojstrovka po Butinarjevi grapi in Sestopni, 2332 m

PRESTAVLJENO!"!"

zimski vzpon območje: Julijske Alpe

Datum: 19.03.2016ob: 04:00
odhod iz pred planinskega društva-Vrazova ul.12 Ormož
vodnik/kontakt: Damjan Berghaus Majnik,Dušan Žumer

težavnostna stopnja: zahtevnapot: snežna tura
primernost: za vse ki jih zanima gorništvo v zimskih razmerah in imajo že nekaj izkušenj z zimsko opremo
višinska razlika: 200-300m+200m
okvirni čas hoje: 6-7h
oprema in dokumenti: zimska plezalna oprema: cepina, dereze, čelada, pas, vponka z matico, palice(s širokimi krpicami), zimski čevlji, primerna oblačila, zaščita za sonce, dvojne rokavice
način prevoza: kombi
stroški: 30 €/osebo pri 5 prijavljenih)

prijave: vodniku na GSM do četrtka 10.03.

Grape v Mali Mojstrovki sodijo vsekakor v učna leta vsakega zimsko aktivnega gornika. V njih bomo povadili in ponovili gibanje naveze pozimi, hojo z derezami in cepinom v terenih različne naklonine v vzponu in sestopu, pogledali ustavljanje s cepinom in še kaj.
Kratek opis ture: Butinarjeva grapa - M. Mojstrovka - sestop po Sestopni ali po Župančičevi, odvisno od razmer.

Mogoč je tudi vzpon po nekoliko težji Uroševi grapi, ter sestop po eni od prej omenjenih.

Raduha iz Loke
Črni vrh na Pohorju
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
Ob Svečnici na Ivanjščico
Viševnik -2050m
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Letni občni zbor

Antonov pohod 2018
Dražgoše iz PASJE RAVNI
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Lunin pohod
Novoletni pohod
Zimski vspon na Stolpnik
Debela peč
Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu

Danski pregovor
Zmeraj imamo zadosti časa, da snamemo klobuk, ko zagledamo človeka.

Napoleon Bonaparte
Nemogoče je beseda, ki jo najdeš le v besednjaku bedaka.