Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Od Križevnika do Velikega vrha

Odhod:   nedelja, 18. oktober 2015 [ 03:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Križevnik(1909 m),Poljske device(2028 m),
Velika Zelenica(2114 m)in Veliki vrh(2110 m)

Lokacija
Dleskovška planota,
Kamniško - Savinjske Alpe
Izhodišče
Planina Ravne, 1500 m

Skupna višinska razlika

1120 m
Čas ture
4 ure 30 minut

Krožna tura po obronkih Dleskovške planote.
Na pot gremo zjutraj ob 3:00 iz pred planinske sobe! Obvezna prijava!

Opis:

S turo začnemo na Planini Ravne. Na severni strani planine ujamemo markirano pot, po kateri začnemo z našim vzponom.
Sledimo ji približno pol ure, ko se po prijetni gozdni poti povzpnemo na manjše sedelce. Označena pot se tu začne spuščati, mi pa se usmerimo desno na neoznačeno, vendar dobro uhojeno stezo proti Planini Polšak (možic). Po prihodu na planino se držimo kar njenega desnega robu. Na zgornjem delu travnikov zopet ujamemo nadaljevanje poti. Nekaj časa še skozi gozd, višje skozi ruševje, nadaljujemo do grebena, od koder nadaljujemo desno na vrh Križevnika.
Z vrha Križevnika se vrnemo nazaj do stika s pristopno potjo. Od tod nadaljujemo dalje v smeri grebena, pod katerim se vije prijetna, večino časa dobro sledljiva steza.
Čez JV pobočje prečimo greben Poljskih devic. Na greben se povzpnemo šele na zadnjo, najvišjo koto, 2028 m.
Z vrha sestopimo v škrbinico, s katere se povzpnemo na Veliko Zelenico. Držimo se grebena. Z Velike Zelenice se po travnatem temenu sprehodimo do Velikega vrha.

Raduha iz Loke
Črni vrh na Pohorju
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
Ob Svečnici na Ivanjščico
Viševnik -2050m
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Letni občni zbor

Antonov pohod 2018
Dražgoše iz PASJE RAVNI
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Lunin pohod
Novoletni pohod
Zimski vspon na Stolpnik
Debela peč
Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu

Nemški pregovor
Kolikor debelejši naočniki, toliko tanjša resnica.

Leonardo da Vinci
Čim večji je mož, tem globlja je njegova ljubezen.