Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Od Križevnika do Velikega vrha

Odhod:   nedelja, 18. oktober 2015 [ 03:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Križevnik(1909 m),Poljske device(2028 m),
Velika Zelenica(2114 m)in Veliki vrh(2110 m)

Lokacija
Dleskovška planota,
Kamniško - Savinjske Alpe
Izhodišče
Planina Ravne, 1500 m

Skupna višinska razlika

1120 m
Čas ture
4 ure 30 minut

Krožna tura po obronkih Dleskovške planote.
Na pot gremo zjutraj ob 3:00 iz pred planinske sobe! Obvezna prijava!

Opis:

S turo začnemo na Planini Ravne. Na severni strani planine ujamemo markirano pot, po kateri začnemo z našim vzponom.
Sledimo ji približno pol ure, ko se po prijetni gozdni poti povzpnemo na manjše sedelce. Označena pot se tu začne spuščati, mi pa se usmerimo desno na neoznačeno, vendar dobro uhojeno stezo proti Planini Polšak (možic). Po prihodu na planino se držimo kar njenega desnega robu. Na zgornjem delu travnikov zopet ujamemo nadaljevanje poti. Nekaj časa še skozi gozd, višje skozi ruševje, nadaljujemo do grebena, od koder nadaljujemo desno na vrh Križevnika.
Z vrha Križevnika se vrnemo nazaj do stika s pristopno potjo. Od tod nadaljujemo dalje v smeri grebena, pod katerim se vije prijetna, večino časa dobro sledljiva steza.
Čez JV pobočje prečimo greben Poljskih devic. Na greben se povzpnemo šele na zadnjo, najvišjo koto, 2028 m.
Z vrha sestopimo v škrbinico, s katere se povzpnemo na Veliko Zelenico. Držimo se grebena. Z Velike Zelenice se po travnatem temenu sprehodimo do Velikega vrha.

Ob polni luni Božični izlet na Goričko
Boč
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Dražgoše iz PASJE RAVNI
LETNI OBČNI ZBOR
GROSSGLOKNER
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI

Dobrač 2166 m
Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Soriška planina
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Montaž, Viš

Ruski pregovor
Kolikor več časti, tolikor večje zahteve.

Leonardo da Vinci
Čim večji je mož, tem globlja je njegova ljubezen.