izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Od Križevnika do Velikega vrha

Odhod:   nedelja, 18. oktober 2015 [ 03:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Križevnik(1909 m),Poljske device(2028 m),
Velika Zelenica(2114 m)in Veliki vrh(2110 m)

Lokacija
Dleskovška planota,
Kamniško - Savinjske Alpe
Izhodišče
Planina Ravne, 1500 m

Skupna višinska razlika

1120 m
Čas ture
4 ure 30 minut

Krožna tura po obronkih Dleskovške planote.
Na pot gremo zjutraj ob 3:00 iz pred planinske sobe! Obvezna prijava!

Opis:

S turo začnemo na Planini Ravne. Na severni strani planine ujamemo markirano pot, po kateri začnemo z našim vzponom.
Sledimo ji približno pol ure, ko se po prijetni gozdni poti povzpnemo na manjše sedelce. Označena pot se tu začne spuščati, mi pa se usmerimo desno na neoznačeno, vendar dobro uhojeno stezo proti Planini Polšak (možic). Po prihodu na planino se držimo kar njenega desnega robu. Na zgornjem delu travnikov zopet ujamemo nadaljevanje poti. Nekaj časa še skozi gozd, višje skozi ruševje, nadaljujemo do grebena, od koder nadaljujemo desno na vrh Križevnika.
Z vrha Križevnika se vrnemo nazaj do stika s pristopno potjo. Od tod nadaljujemo dalje v smeri grebena, pod katerim se vije prijetna, večino časa dobro sledljiva steza.
Čez JV pobočje prečimo greben Poljskih devic. Na greben se povzpnemo šele na zadnjo, najvišjo koto, 2028 m.
Z vrha sestopimo v škrbinico, s katere se povzpnemo na Veliko Zelenico. Držimo se grebena. Z Velike Zelenice se po travnatem temenu sprehodimo do Velikega vrha.

Grossglokner

Kolesarjenje po OPP
Velika Planina

Italijanski pregovor
Ženske zamolčijo samo tisto, česar ne vedo.

Napoleon Bonaparte
Pomislite na to, vojaki, da vas z vrha teh piramid gleda štirideset stoletij.