izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Gubno, Križ (2410 m), Stenar (2501 m)

Odhod:   nedelja, 9. avgust 2015 [ 03:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Gubno nad Vrati (2404m),

• Gubno je eden od vrhov nad Kriško steno, preko kriške stene pa zahteva tudi izurjenost v hoji po zavarovanih plezalnih poteh. Z roba cele kriške stene je čudovit razgled v dolino Krnice in proti Kranjski gori ter proti vrhovom v smeri zahoda; Razor, Prisojnik, ... .

Stenar (2501m) in Križ (2410m),

• Stenar in Križ sta si sosednja vrhova v masivu med dolino Vrat in Krnice (Kranjske gore). Stenar se strmo vzpenja iz doline Vrat in je zelo priljubljen med alpinisti. Ker vrh Stenarja izstopa iz ostalega masiva so z njega čudoviti razgledi na Škrlatico, Cmir, Triglav, Bovški Gamsovec, Razor ter sosednji Križ. Križ je malo nižji od Stenarja in je vmesni vrh med Stenarjem in kriško steno. Z Križa je lep razgled na zahodno stran proti Kriškim podom in na vzhodno stran v dolino Vrat.

• Iz Ormoža se bomo skozi Kranjsko goro peljali do 3. serpentine vršiške ceste. Od tu naprej pa je vsa zadeva v naših nogah. Najprej se bomo spustili v Krnico in pot nadaljevali po markirani poti do Kotla pod kriško steno. Pod steno se bomo primerno opremili za nadaljevanje po zavarovani plezalni poti preko Kriške stene (350m). Na vrhu Kriške stene (2289m) bomo najprej zavili levo do vrha Gubno. Po isti poti se bomo vrnili do roba stene in nadaljevali v smeri Križa in Stenarja. Pot med naštetimi vrhovi je skalnata in nezahtevna. Po Stenarju bomo sestopili v dolino Vrat po severni strani po neoznačeni poti pod bivakom IV in naprej po označeni poti do Aljaževega doma v Vratih.

• Tura je zahtevna oziroma zelo zahtevna, predvsem zaradi dolžine poti in težavnosti (cca 1600 m vzpona). Poskrbite za zadostno količino tekočine saj ob poti ni studencev ali planinskih koč.
Potrebna oprema: Od opreme je obvezna dobra obutev in alpinistična čelada. Priporočam pa tudi pohodne palice in samovarovalni komplet.
Hoje je 8- 10 ur!
Odhod: nedelja 09.08.2015 ob 03:00 iz pred društvene pisarne! CENA: prevoz =20€
turo vodita: Jakob Ivanuša in Stanka Hebar (041698741)

Prijave: do petka 07.08.2015

V Krnico

Koča v Krnici

V Kriški steni

Počitek v Kriški steni

Jezeri nad Pogačnikovim domom

Križ

Stenar

Penina na Stenarju

Domačina s Kriških podov

Spodnje Kriško jezero

Zjutraj pred Pogačnikovim domom

Razpotje Planja-Razor-Prisojnik

Navpično na Razor

Na Razor

Razor

Proti 2. Prisojnikovemu oknu

Škrlatica skozi okence pod 2. oknom

Strmo navzgor proti 2. oknu

V 2. Prisojnikovem oknu

Pogled iz okna proti severu

Po severnih policah Prisojnika proti vrhu

Pod Malim Prisojnikom

Golte
Ob Muri
Kolesarjenje po OPP

Kjer govori zlato, je vsak govor odveč.
Auro loquente omnis sermo inanis est.

William Shakespeare
Poskušajte biti kot nedolžna cvetlica; bodite pa kača, ki jo skriva.