Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Snežnik in Rakov Škocjan

Odhod:   sobota, 9. maj 2015 [ 00:00]
Vodnik:   Vodniki PDMMO
Izlet na Snežnik in Rakov Škocjan odpade zaradi premalo prijavljenih! prosimo za razumevanje!

Vodniki PD MM Ormož
Potek izleta:
Odhod v soboto zjutraj ob 06:00 izpred gradu v Ormožu,nadaljujemo čez Ptuj, Slovensko Bistrico do Sviščakov, kjer se bomo povzpeli na vrh Snežnika.
Po sestopu se bomo odpeljali do Rakovega Škocjana, kjer bo skupni ogled. Po ogledu vrnitev domov.
Vrnitev do 21 ure!
Turo vodijo vodniki PD MM Ormož - Marko Juršič, Stanka Hebar, Ciril Ambrož in Marjan Kukovec
Izhodišče: Sviščaki (1242 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 45,5742°N / 14,401°E
Cilj: Snežnik (1796 m)
Ime poti: peš pot
Čas hoje: 2 h
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 554 m
Višinska razlika po poti: 600 m

CENA: 16€ za člane in 18€ nečlane PD
OTROCI - člani PD 15€, nečlani: 18€
Prijave do 04.05.2015
Prijave z predplačilom 15€ zbiramo na sedežu društva ob petkih v času uradnih ur ter pri vodnikih in mentorjih na OŠ! (Juršič Marko, Hebar Stanka)
Opis gore:

Snežnik je z višino 1796 m najvišji vrh v bližnji in daljni okolici, zato je z njega lep razgled po večjem delu Slovenije in bližnje sosednje Hrvaške. Ob lepem vremenu tako vidimo najvišje vrhove Gorskega Kotarja in Istre, kjer izstopajo Risnjak, Snježnik in Učka. Na slovensko stran pa prek prostranih gozdov Notranjske vidimo tudi najvišje vrhove Julijski Alp, Kamniško Savinjskih Alp in Karavank. Le nekaj metrov pod vrhom pa se nahaja tudi zavetišče Draga Karolina na Velikem Snežniku.

Rakov Škocjan je kraška dolina, po kateri teče reka Rak. Leži med Cerkniškim in Planinskim poljem, jugovzhodno od avtocestnega odseka A1 Postojna-Unec. Dolina je dobila ime po cerkvi sv. Kancijaan, katere ostaline so pri Velikem naravnem mostu domnevno ob prehodu 15. v 16. stoletje, danes pa so od nje vidne le še ruševine.

Lepo vabljeni! /I>

Vsak začetek je težak.
Omne initium difficile.

Platon
Vsaka duša je in postane tisto, o čemer premišlja.