Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Grintovec

Odhod:   nedelja, 19. april 2015 [ 00:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik
Grintovec
Višina: 2558 m

Država: Slovenija
Gorovje: Kamniško Savinjske Alpe
Širina/Dolžina: 46,35718°N / 14,53548°E
Vrsta: vrh
V Sloveniji je malo dvatisočakov, ki jih je v zimskem času razmeroma varno obiskati, v ustreznih razmerah pa je eden izmed vrhov, vrednih obiska, vsekakor Grintovec.
Ob vsakodnevnem naraščanju temperatur se je snežna meja pomaknila v visokogorje, ki tudi globoko v pomlad nudi zimsko kuliso. Grintovec je s svojimi 2558 metri nadmorske višine najvišji vrh Kamniško-Savinjske alpske verige, vzpon nanj pa po spodaj opisani poti, eden tehnično manj zahtevnih med vsemi pristopi na dvatisočake tega gorovja.
Zaradi tega ne preseneča to, da se je prvi turist (ki ni šel na vrh zaradi divjadi, ovac ali koz), botanik Scopoli, nanj povzpel že davnega leta 1759, torej še preden je bil leta 1778 osvojen Triglav.
S svojo višino v tej gorski verigi precej izstopa, saj mu po tej plati skoraj parirata le še obe sosednji gori, Kočni in Skuta, zato nam vrh ponuja izjemno obsežen razgled.
Pogled proti zahodu nam v jasnem vremenu ponudi Julijce in v ozadju celo Dolomite, na severu najvišje vrhove Avstrije v Visokih Turah, proti vzhodu pogled preleti osrednje vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, na jugu pa se obzorje porazgubi nekje med prostranimi gozdovi Notranjske.

Oprema: žolna,sonda,lopata,dereze,cepin,sončna očala!
Obvezna prijava do 10.04.2015!
Turo vodita: Damjan in Dušan

Montaž, Viš
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Soriška planina
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
Dobrač
Ob polni luni Božični izlet na Goričko

Dan planincev Podravja na Rogli
Kolesarjenje po Slovenskih goricah
Lunin pohod: Boč
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega
Dachstein (po ferati Johann)
Aktivni konec tedna
Eiger-Jungfrao-Monsch
Okrešelj-Rinke-Skuta-Okrešelj
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik

Španski pregovor
Dva prijatelja in ena mošnja - eden poje, drugi joče.

Louis Pasteur
Nikoli ne skušajte komu drugemu dokazati, da imate prav. V človekovi naravi je, da nasprotuje vsakomur, kdor trdi, da ima prav.