Prestavitev izleta Izlet Kopitnik (z vlakom): Na osnovi priporočil za zmanjšanje tveganj za okužbo s korona virusom, odpovedujemo izlet. Če se bodo stvari umirile, bomo izlet predvidoma izvedli 6. junija 2020.
Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.

Grintovec

Odhod:   nedelja, 19. april 2015 [ 00:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik
Grintovec
Višina: 2558 m

Država: Slovenija
Gorovje: Kamniško Savinjske Alpe
Širina/Dolžina: 46,35718°N / 14,53548°E
Vrsta: vrh
V Sloveniji je malo dvatisočakov, ki jih je v zimskem času razmeroma varno obiskati, v ustreznih razmerah pa je eden izmed vrhov, vrednih obiska, vsekakor Grintovec.
Ob vsakodnevnem naraščanju temperatur se je snežna meja pomaknila v visokogorje, ki tudi globoko v pomlad nudi zimsko kuliso. Grintovec je s svojimi 2558 metri nadmorske višine najvišji vrh Kamniško-Savinjske alpske verige, vzpon nanj pa po spodaj opisani poti, eden tehnično manj zahtevnih med vsemi pristopi na dvatisočake tega gorovja.
Zaradi tega ne preseneča to, da se je prvi turist (ki ni šel na vrh zaradi divjadi, ovac ali koz), botanik Scopoli, nanj povzpel že davnega leta 1759, torej še preden je bil leta 1778 osvojen Triglav.
S svojo višino v tej gorski verigi precej izstopa, saj mu po tej plati skoraj parirata le še obe sosednji gori, Kočni in Skuta, zato nam vrh ponuja izjemno obsežen razgled.
Pogled proti zahodu nam v jasnem vremenu ponudi Julijce in v ozadju celo Dolomite, na severu najvišje vrhove Avstrije v Visokih Turah, proti vzhodu pogled preleti osrednje vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, na jugu pa se obzorje porazgubi nekje med prostranimi gozdovi Notranjske.

Oprema: žolna,sonda,lopata,dereze,cepin,sončna očala!
Obvezna prijava do 10.04.2015!
Turo vodita: Damjan in Dušan

Lunin pohod: Ormož-Ivanjščica
Glinščica(Jezero–Stena–Botač–Socerb–Dolga krona)
Gore nad Pokljuko
Krim
Kolesarjenje Ormož-Koprivnica-Ormož (ob Dravi)
Korčula
Begunjščica, Spodnji Plot
Kolesarjenje po OPP
Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč
Med goricami od Osnovne šole v Ivanjkovcih čez Cerovec Stanka Vraza na Jeruzalem Mali Brebrovnik,Svetinje do Ivanjkovec

Kredarica iz Krme
Boč
Kopitnik (z vlakom)
Lunin pohod: Ormož-Hum-Ormož
24 pohod Čez Blegoš na Lubnik
Letni zbor članov društva
Himalaja
Lunin pohod: Kog
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem

Prizadeta čistost se ne more popraviti z nikakršno umetnostjo.
Laesa pudicitia est nulla reparabilis arte.

Helen Keller
Značaja ne razvijemo zlahka in v miru. Le skozi mučno izkušnjo in trpljenje se okrepi duša, zjasni pogled, navdahne stremljenje in doseže uspeh.