poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan

Grintovec

Odhod:   nedelja, 19. april 2015 [ 00:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik
Grintovec
Višina: 2558 m

Država: Slovenija
Gorovje: Kamniško Savinjske Alpe
Širina/Dolžina: 46,35718°N / 14,53548°E
Vrsta: vrh
V Sloveniji je malo dvatisočakov, ki jih je v zimskem času razmeroma varno obiskati, v ustreznih razmerah pa je eden izmed vrhov, vrednih obiska, vsekakor Grintovec.
Ob vsakodnevnem naraščanju temperatur se je snežna meja pomaknila v visokogorje, ki tudi globoko v pomlad nudi zimsko kuliso. Grintovec je s svojimi 2558 metri nadmorske višine najvišji vrh Kamniško-Savinjske alpske verige, vzpon nanj pa po spodaj opisani poti, eden tehnično manj zahtevnih med vsemi pristopi na dvatisočake tega gorovja.
Zaradi tega ne preseneča to, da se je prvi turist (ki ni šel na vrh zaradi divjadi, ovac ali koz), botanik Scopoli, nanj povzpel že davnega leta 1759, torej še preden je bil leta 1778 osvojen Triglav.
S svojo višino v tej gorski verigi precej izstopa, saj mu po tej plati skoraj parirata le še obe sosednji gori, Kočni in Skuta, zato nam vrh ponuja izjemno obsežen razgled.
Pogled proti zahodu nam v jasnem vremenu ponudi Julijce in v ozadju celo Dolomite, na severu najvišje vrhove Avstrije v Visokih Turah, proti vzhodu pogled preleti osrednje vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, na jugu pa se obzorje porazgubi nekje med prostranimi gozdovi Notranjske.

Oprema: žolna,sonda,lopata,dereze,cepin,sončna očala!
Obvezna prijava do 10.04.2015!
Turo vodita: Damjan in Dušan

Po Slovenski planinski poti od Robana do Jezerskega
Špik nad Nosom
Montaž, Špik in Hude police
Montaž, Viš
Dan planincev Podravja na Rogli
Uršlja gora
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Markacijski dan

Grossglockner
Dachstein
Lunin pohod: Boč
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
Gonžarjeva peč
Triglav iz Rudnega polja na Pokljuki
Jungfrao, Monsch
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Miklavž
Poletni tabor v Podljubelju

Japonski pregovor
Smrt je hkrati večja od gore in drobnejša kot las.

Cicero
Jed začini lakota, pijačo žeja.