izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Grintovec

Odhod:   nedelja, 19. april 2015 [ 00:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik
Grintovec
Višina: 2558 m

Država: Slovenija
Gorovje: Kamniško Savinjske Alpe
Širina/Dolžina: 46,35718°N / 14,53548°E
Vrsta: vrh
V Sloveniji je malo dvatisočakov, ki jih je v zimskem času razmeroma varno obiskati, v ustreznih razmerah pa je eden izmed vrhov, vrednih obiska, vsekakor Grintovec.
Ob vsakodnevnem naraščanju temperatur se je snežna meja pomaknila v visokogorje, ki tudi globoko v pomlad nudi zimsko kuliso. Grintovec je s svojimi 2558 metri nadmorske višine najvišji vrh Kamniško-Savinjske alpske verige, vzpon nanj pa po spodaj opisani poti, eden tehnično manj zahtevnih med vsemi pristopi na dvatisočake tega gorovja.
Zaradi tega ne preseneča to, da se je prvi turist (ki ni šel na vrh zaradi divjadi, ovac ali koz), botanik Scopoli, nanj povzpel že davnega leta 1759, torej še preden je bil leta 1778 osvojen Triglav.
S svojo višino v tej gorski verigi precej izstopa, saj mu po tej plati skoraj parirata le še obe sosednji gori, Kočni in Skuta, zato nam vrh ponuja izjemno obsežen razgled.
Pogled proti zahodu nam v jasnem vremenu ponudi Julijce in v ozadju celo Dolomite, na severu najvišje vrhove Avstrije v Visokih Turah, proti vzhodu pogled preleti osrednje vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, na jugu pa se obzorje porazgubi nekje med prostranimi gozdovi Notranjske.

Oprema: žolna,sonda,lopata,dereze,cepin,sončna očala!
Obvezna prijava do 10.04.2015!
Turo vodita: Damjan in Dušan

Ob Muri
Kolesarjenje po OPP
Velika Planina

Storil je tisti, ki ima od tega dobiček.
Is fecit, cui prodest.

Francis Bacon
Upanje je dober zajtrk, toda slaba večerja.