Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Ponikva

Odhod:   sobota, 28. marec 2015 [ 06:20]
Ponikva
Izlet na Ponikvo.
Izlet smo glede na vremenske napovedi prestavili na konec meseca!
Izlet bo to soboto !
Odhod zjutraj z vlakom MURA ob 6:25
Vrnitev ob 16:25!
Cena: vozne karte-povratne
Velikonočnica na Ponikvi že cveti!
!
Velikonočnica Velikonočnica Le nekaj sto metrov od središča Ponikve na bližnjem travniku uspeva redka stepska rastlina velikonočnica. !
!
Rastišče, ki obsega 1,8 hektarjev, je največje od štirih danes znanih rastišč velikonočnice v Sloveniji in dosega skrajno jugozahodno mejo razširjenosti te rastline. Ugodne razmere za rast velikonočnici nudi kraški svet. Okolica Ponikve je območje osamelega krasa z značilnimi kraškimi pojavi, ki pa so manj izraziti kot na klasičnem krasu. V bližini teče ponikalnica, ki na eni strani rastišča izgine pod zemljo in se ponovno pojavi na površju na drugi strani rastišča. !
Velikonočnica je pri nas zavarovana in je uvrščena na Rdeči seznam ogroženih rastlinskih vrst. Velikonočnica cveti zgodaj spomladi, najpogosteje v mesecu marcu. !
!
Rastišče je ena od točk vključenih v Kraško vodno učno pot Stanka Buserja. Z rastiščem upravlja Turistično olepševalno društvo Ponikva. Vsako leto poskrbijo za zaščito rastišča, ustrezno označitev, informiranje in vodenje po rastišču.!

l.2014

VELIKONOČNICA