poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan

Ponikva

Odhod:   sobota, 28. marec 2015 [ 06:20]
Ponikva
Izlet na Ponikvo.
Izlet smo glede na vremenske napovedi prestavili na konec meseca!
Izlet bo to soboto !
Odhod zjutraj z vlakom MURA ob 6:25
Vrnitev ob 16:25!
Cena: vozne karte-povratne
Velikonočnica na Ponikvi že cveti!
!
Velikonočnica Velikonočnica Le nekaj sto metrov od središča Ponikve na bližnjem travniku uspeva redka stepska rastlina velikonočnica. !
!
Rastišče, ki obsega 1,8 hektarjev, je največje od štirih danes znanih rastišč velikonočnice v Sloveniji in dosega skrajno jugozahodno mejo razširjenosti te rastline. Ugodne razmere za rast velikonočnici nudi kraški svet. Okolica Ponikve je območje osamelega krasa z značilnimi kraškimi pojavi, ki pa so manj izraziti kot na klasičnem krasu. V bližini teče ponikalnica, ki na eni strani rastišča izgine pod zemljo in se ponovno pojavi na površju na drugi strani rastišča. !
Velikonočnica je pri nas zavarovana in je uvrščena na Rdeči seznam ogroženih rastlinskih vrst. Velikonočnica cveti zgodaj spomladi, najpogosteje v mesecu marcu. !
!
Rastišče je ena od točk vključenih v Kraško vodno učno pot Stanka Buserja. Z rastiščem upravlja Turistično olepševalno društvo Ponikva. Vsako leto poskrbijo za zaščito rastišča, ustrezno označitev, informiranje in vodenje po rastišču.!

l.2014

Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Miklavž
Poletni tabor v Podljubelju

Nemški pregovor
Noč je bolnikom predolga, zaljubljencem prekratka.

Sokrat
Zdaj je pa čas, da gremo, jaz v smrt, vi v življenje. A kateri gremo v boljše, je vsakomur prikrito razen bogu.