Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.

Ponikva

Odhod:   sobota, 28. marec 2015 [ 06:20]
Ponikva
Izlet na Ponikvo.
Izlet smo glede na vremenske napovedi prestavili na konec meseca!
Izlet bo to soboto !
Odhod zjutraj z vlakom MURA ob 6:25
Vrnitev ob 16:25!
Cena: vozne karte-povratne
Velikonočnica na Ponikvi že cveti!
!
Velikonočnica Velikonočnica Le nekaj sto metrov od središča Ponikve na bližnjem travniku uspeva redka stepska rastlina velikonočnica. !
!
Rastišče, ki obsega 1,8 hektarjev, je največje od štirih danes znanih rastišč velikonočnice v Sloveniji in dosega skrajno jugozahodno mejo razširjenosti te rastline. Ugodne razmere za rast velikonočnici nudi kraški svet. Okolica Ponikve je območje osamelega krasa z značilnimi kraškimi pojavi, ki pa so manj izraziti kot na klasičnem krasu. V bližini teče ponikalnica, ki na eni strani rastišča izgine pod zemljo in se ponovno pojavi na površju na drugi strani rastišča. !
Velikonočnica je pri nas zavarovana in je uvrščena na Rdeči seznam ogroženih rastlinskih vrst. Velikonočnica cveti zgodaj spomladi, najpogosteje v mesecu marcu. !
!
Rastišče je ena od točk vključenih v Kraško vodno učno pot Stanka Buserja. Z rastiščem upravlja Turistično olepševalno društvo Ponikva. Vsako leto poskrbijo za zaščito rastišča, ustrezno označitev, informiranje in vodenje po rastišču.!

l.2014

VELIKONOČNICA

Markacijski dan
Lunin pohod: Sv.Tomaž-Gomila-Sv.Tomaž
Goličica
Debela Peč ali Pršivec
Ob polni luni na Litmerk
Stolpnik
Lunin pohod: Ormož-Litmerk-Lešniški Vrh-Dobrava-Ormož

Lunin pohod: Ormož-Sv.Tomaž-Gomila-Sv.Tomaž
Uršlja gora
LUNIN POHOD 2019
Dan planincev Podravja na Rogli
Montaž, Viš
Montaž, Špik in Hude police
Špik nad Nosom
Po Slovenski planinski poti od Robana do Jezerskega
Grossglockner
Dachstein

Prizadeta čistost se ne more popraviti z nikakršno umetnostjo.
Laesa pudicitia est nulla reparabilis arte.

Albert Einstein
Verovanje v zunanji svet, ki je neodvisen od opazujočega subjekta, je temelj naravoslovnih znanosti.