Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Peca – Kordeževa glava

Odhod:   sobota, 28. februar 2015 [ 05:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
SOBOTA,28.februar

Leto je naokrog, in spet se odpravljamo na naš vrh.
Peca je gora v lepem in slabem.V slabem, ker je na gori pred leti omagal naš prijatelj Matija Jurkovič (25.02.2007), v lepem pa to, da je gora lahko dostopna tako pozimi kot poleti, ter po statistiki med večkrat obiskanimi gorami med našimi člani.

Kordeževa glava (Peca)
Država: Avstrija, Slovenija
Gorovje: Karavanke
Višina: 2125 m
Širina/Dolžina: 46,50023°N / 14,77993°E
Vrsta: vrh

Opis gore:
Kordeževa glava bolj znana pod imenom Peca je najvišji vrh pogorja Pece. Nahaja se na meji z Avstrijo nad Mežiško dolino na Koroškem. Slovenci Peco poznamo predvsem zaradi pripovedke o kralju Matjažu in njegovi votlini na slovenski strani gore, Avstrijci pa imajo visoko v zgornja pobočja speljane žičnice tako, da jo poznajo ljubitelji smučanja. Ker v bližini Pece ni višjih vrhov je z nje lep razgled. Lepo se vidi bližnja Uršlja gora, Raduha in greben Olševe. Prav tako se vidijo najvišji vrhovi Kamniških in Savinjskih Alp. Na severno stran pa se vidijo avstrijske Alpe, kjer so nam najbližje Stubalpe-Packalpe in Seetaler Alpe.

Na pot se odpravimo v nedeljo zjutraj ob 5 uri iz pred avtobusne postaje Ormož, vrnemo se okrog 19 ure.

Cena: prevoz (40-18€)

Lepo vabljeni!!

l.2013

l.2012

l.2012

28.02.2015

v spomin Matiju(25.02.2007)

in pogled z letošnjega tabornega mesta-KOPRIVNA 2015

Poljanski žlih

Raduha iz Loke
Črni vrh na Pohorju
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
Ob Svečnici na Ivanjščico
Viševnik -2050m
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Letni občni zbor

Antonov pohod 2018
Dražgoše iz PASJE RAVNI
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Lunin pohod
Novoletni pohod
Zimski vspon na Stolpnik
Debela peč
Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu

Nemški pregovor
Tudi najpametnejša mačka zaman išče miši tam, kjer jih ni.

John F. Kennedy
Ne sprašujte, kaj vaša dežela lahko stori za vas, vprašajte, kaj vi lahko storite zanjo.