izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Peca – Kordeževa glava

Odhod:   sobota, 28. februar 2015 [ 05:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
SOBOTA,28.februar

Leto je naokrog, in spet se odpravljamo na naš vrh.
Peca je gora v lepem in slabem.V slabem, ker je na gori pred leti omagal naš prijatelj Matija Jurkovič (25.02.2007), v lepem pa to, da je gora lahko dostopna tako pozimi kot poleti, ter po statistiki med večkrat obiskanimi gorami med našimi člani.

Kordeževa glava (Peca)
Država: Avstrija, Slovenija
Gorovje: Karavanke
Višina: 2125 m
Širina/Dolžina: 46,50023°N / 14,77993°E
Vrsta: vrh

Opis gore:
Kordeževa glava bolj znana pod imenom Peca je najvišji vrh pogorja Pece. Nahaja se na meji z Avstrijo nad Mežiško dolino na Koroškem. Slovenci Peco poznamo predvsem zaradi pripovedke o kralju Matjažu in njegovi votlini na slovenski strani gore, Avstrijci pa imajo visoko v zgornja pobočja speljane žičnice tako, da jo poznajo ljubitelji smučanja. Ker v bližini Pece ni višjih vrhov je z nje lep razgled. Lepo se vidi bližnja Uršlja gora, Raduha in greben Olševe. Prav tako se vidijo najvišji vrhovi Kamniških in Savinjskih Alp. Na severno stran pa se vidijo avstrijske Alpe, kjer so nam najbližje Stubalpe-Packalpe in Seetaler Alpe.

Na pot se odpravimo v nedeljo zjutraj ob 5 uri iz pred avtobusne postaje Ormož, vrnemo se okrog 19 ure.

Cena: prevoz (40-18€)

Ob Muri
Kolesarjenje po OPP
Velika Planina

Žena je kot splošno pravilo. Zakaj? Pravilo v marsičem nima prav, prav tako tudi žena.
Est mulier tamquam generalis regula.

George Bernard Shaw
Možgani tepca spremenijo filozofijo v neumnost, znanost v vraževerje in umetnost v pedantnost. Od tod univerzitetna izobrazba.