poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan

Kamniti lovec

Odhod:   ponedeljek, 8. februar 2016 [ 04:30]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Svete Višarje - Kamniti lovec/Cima del Cacciatore
Izhodišče: iz vasi Žabnice, po romarski poti
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,5073°N / 13,5346°E
Cilj: Kamniti lovec/Cima del Cacciatore (2071 m)

Zahtevnost: zahtevna označena pot, potrebna dobra kondicijska pripravljenost. Vršni del je malo bolj strm in zahteva uporabo cepina.
Zahtevnost smučanja: bolj zahtevno
Zemljevid: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Priporočena oprema (zima):zimski planinski čevlji, topla oblačila, zaščita za veter in mraz, kapa, rokavice, očala, zaščitna krema, palice, dereze, cepin, čelada, malica in topla pijača. Na pot se odpravimo v ponedeljek zjutraj ob 04:30 iz pred planinske sobe!
Prijava obvezna do petka!!(041698741)
Cena prevoza:(8)25€ in se nakaže na TR 041030000331678 s pripisom-Lovec2016- oziroma v pisarni društva v času uradnih ur.

Turo vodi: Marjan Kukovec

Beračni kugel (1780) in Kamniti lovec (2071 m) - Višarje so bile stoletja znana slovenska romarska pot. Idilična romarska vasica v zimski preobleki je skorajda pravljična. Od snežnih razmer je odvisno, ali bomo obiskali sosednji dvatisočak, Kamniti lovec, ali ne.
Obisk Višarij je lep v vseh letnih časih. Pozimi so v svoji beli preobleki še posebej pravljične. Kljub temu da do vrha vodi kabinska žičnica, se bomo danes do Višarij povzpeli kar iz doline, iz vasi Žabnice, po romarski poti.
A vseeno povem, da je razgled s Kamnitega lovca božanski. Kaj več bi si človek še želel, kot pogled na divja severna ostenja mogočnega Montaža, Špika nad Cijanerico, Špika Hude Police, na dosegu roke je severna stena Viša, pa Gamsova mati, Mala špica, Divja koza, pred njimi pa Mali in Veliki Nabojs. Na levi strani so Mangart, Ponce in Jalovec, desno pa Poldašnja špica.

Svete Višarje so bile za Slovence zelo pomembna romarska pot, vse do nastanka brezjanske romarske poti. Prepovedi romanja, naravne nesreče in prva svetovna vojna so omajale obiskovanje Višarij. A Marijin kip je bil vedno rešen in na Višarje dokončno vrnjen leta 1925, kjer je še danes. Cerkev krasijo freske Toneta Kralja.

V dolino z Višarij sestopimo po romarski poti, torej po poti vzpona.
Nadmorska višina: 2071 m

Jungfrao, Monsch
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Miklavž
Poletni tabor v Podljubelju

Dober mož bo vedno začetnik.
Bonus vir semper tiro.

Mahatma Gandhi
Skoraj vse kar počnete, se vam bo zdelo nepomembno, toda zelo nepomembno je, da to počnete.