Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Kamniti lovec

Odhod:   ponedeljek, 8. februar 2016 [ 04:30]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Svete Višarje - Kamniti lovec/Cima del Cacciatore
Izhodišče: iz vasi Žabnice, po romarski poti
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,5073°N / 13,5346°E
Cilj: Kamniti lovec/Cima del Cacciatore (2071 m)

Zahtevnost: zahtevna označena pot, potrebna dobra kondicijska pripravljenost. Vršni del je malo bolj strm in zahteva uporabo cepina.
Zahtevnost smučanja: bolj zahtevno
Zemljevid: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Priporočena oprema (zima):zimski planinski čevlji, topla oblačila, zaščita za veter in mraz, kapa, rokavice, očala, zaščitna krema, palice, dereze, cepin, čelada, malica in topla pijača. Na pot se odpravimo v ponedeljek zjutraj ob 04:30 iz pred planinske sobe!
Prijava obvezna do petka!!(041698741)
Cena prevoza:(8)25€ in se nakaže na TR 041030000331678 s pripisom-Lovec2016- oziroma v pisarni društva v času uradnih ur.

Turo vodi: Marjan Kukovec

Beračni kugel (1780) in Kamniti lovec (2071 m) - Višarje so bile stoletja znana slovenska romarska pot. Idilična romarska vasica v zimski preobleki je skorajda pravljična. Od snežnih razmer je odvisno, ali bomo obiskali sosednji dvatisočak, Kamniti lovec, ali ne.
Obisk Višarij je lep v vseh letnih časih. Pozimi so v svoji beli preobleki še posebej pravljične. Kljub temu da do vrha vodi kabinska žičnica, se bomo danes do Višarij povzpeli kar iz doline, iz vasi Žabnice, po romarski poti.
A vseeno povem, da je razgled s Kamnitega lovca božanski. Kaj več bi si človek še želel, kot pogled na divja severna ostenja mogočnega Montaža, Špika nad Cijanerico, Špika Hude Police, na dosegu roke je severna stena Viša, pa Gamsova mati, Mala špica, Divja koza, pred njimi pa Mali in Veliki Nabojs. Na levi strani so Mangart, Ponce in Jalovec, desno pa Poldašnja špica.

Svete Višarje so bile za Slovence zelo pomembna romarska pot, vse do nastanka brezjanske romarske poti. Prepovedi romanja, naravne nesreče in prva svetovna vojna so omajale obiskovanje Višarij. A Marijin kip je bil vedno rešen in na Višarje dokončno vrnjen leta 1925, kjer je še danes. Cerkev krasijo freske Toneta Kralja.

V dolino z Višarij sestopimo po romarski poti, torej po poti vzpona.
Nadmorska višina: 2071 m
Višinska razlika: 1252 m
Trajanje: 7 ur
Zahtevnost: 4 zvezdice

VIŠARJE

Montaž, Viš
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Soriška planina
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
Dobrač
Ob polni luni Božični izlet na Goričko

Dan planincev Podravja na Rogli
Kolesarjenje po Slovenskih goricah
Lunin pohod: Boč
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega
Dachstein (po ferati Johann)
Aktivni konec tedna
Eiger-Jungfrao-Monsch
Okrešelj-Rinke-Skuta-Okrešelj
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik

V prvih letih smo se tudi mi obnašali kot fantki.
A primis et nos pueriliter egimus annis.

John Lennon
Ni mi preveč za denar, kajti denar mi ne more kupiti ljubezni.